natuurlijk slank

Misschien ben je op dieet of ben je dat geweest, of ken je iemand die constant probeert te vermageren?  Veel mensen die een dieet volgen, voeren een levenslange strijd om gewicht te verliezen, terwijl anderen gemakkelijk slank blijven.

Factoren bij gewichtsverlies:

  1.  Meer eten dan nodig: Mijn slimme vrouw gebruikt wel eens de metafoor van gaan tanken met een auto.  Als je benzine tankt, zorg er dan voor dat de brandstoftank voldoende leeg is.  Je moet genoeg km’s rijden, voor je terug kan tanken.  Anders loopt de brandstoftank over.  Zo gaat het ook in ons lichaam.  Je lichaam moet alle Kcal kunnen verbranden, anders slaat het die op in de vorm van vet.
  2. Emotioneel eten: Mensen eten soms te veel als ze ongelukkig of gespannen zijn, omdat het op een eenvoudige manier zorgt voor een genoegen in het leven waar je op kunt rekenen.  Als het ongelukkige gevoel of de stress afneemt, zal de behoefte aan te veel eten vaak verdwijnen.
  3.  Oude overtuigingen: Soms hoor ik wel eens: “ALS er nog eten over is, DAN eet ik de restjes op.”  Wat maakt dat je dat doet?  Hier zit een belemmerende overtuiging achter.  Het achterhalen van die overtuiging kan dikwijls licht op de zaak doen schijnen.  Soms kan dit ingeprent zijn door ouders die stellen dat je altijd je bord moet leeg eten of iets in de trend.
  4.  Grenzen stellen: Sommige mensen weten niet goed hoe ze moeten reageren als ze seksueel benaderd worden.  D.m.v. een onaantrekkelijk overgewicht kan men een dergelijke situatie op effectieve wijze vermijden.  Als zo iemand ontspannen op flirten leert reageren en zo nodig ferm NEE leert zeggen, verdwijnt de noodzaak voor overtollig gewicht.
  5.  Angst: Eenzaamheids-conflict of existentie-conflict.  Je voelt je alleen gelaten, als een vis op het droge.  Door vochtophoping in het lichaam gaat je onbewuste met dit conflict om.  Zorg ervoor dat je dit conflict oplost en het overtollige water wordt automatisch uitgeplast.

Oplossing

Wat de oorzaak ook is, door middel van hypnose en/of coaching kan je inzicht krijgen in het probleem.  Eenmaal als je weet wat de oorzaak is, kan je de gepaste maatregelen nemen.  Directe hypnose kan aangewend worden om met een regressie het probleem te ontdekken.  Alsook kan er met directe suggesties gezorgd worden om bewuster en gezonder te eten.

Weet dat je er niet alleen voor staat en dat er een veilige, ontspannen manier bestaat om gewicht te verliezen!

Christophe Dierckx

Een Beter Plan – eenbeterplan.be – +32 486 89 7203