Ik ben Christophe Dierckx (°1976), getrouwd, vader van 2 kinderen.
Na jarenlang zelf ziek zijn geweest (slaapapneu), ben ik ervan overtuigd dat de oorzaak van ziektes een emotionele grondslag heeft. En ik ben niet alleen…

Dave Elman als pionier

Dave Elman beschrijft in zijn boek “Hypnotherapy” (1964) reeds de emotionele oorzaken van hooikoorts, astma, huiduitslag, depressie en stotteren. Door terug te gaan naar het verleden (bewust of met hypnose/regressie) kan de oorzaak gevonden worden.

Na zelf NLP en hypnose bestudeerd te hebben, kan ik bovenstaande conclusie van Dave Elman enkel maar bevestigen.

Sinds 2017 ben ik de hoofdtrainer (België en Nederland) van het Simpson Protocol.  Ines Simpson (Canada) heeft namelijk ontdekt dat dankzij het bereiken van de Esdaile staat, de cliënt een fenomenaal krachtige innerlijke verandering kan tot stand brengen.  Met dit protocol gaat de cliënt op een discrete (er wordt niet gepraat; communicatie gaat via ideomotorische signalen) en veilige manier een “probleem” op holistische wijze af ronden.  Ik bedoel ook ECHT holistisch: op mentaal-, emotioneel-, lichamelijk- en zelfs spiritueel niveau.  Er worden ook geen suggesties gegeven.  Mijn analytische denken is te klein om een oplossing te kunnen bieden voor jouw probleem.  Jouw onderbewuste of Hoger Bewustzijn heeft alle troeven in handen om het probleem los te laten.

De kracht van het onderbewuste

Het onderbewuste zorgt voor miljoenen/miljarden lichaamsprocessen. Door op een positieve manier te communiceren met het onderbewuste, kan er erg veel positiefs bereikt worden.

Het onderbewuste reageert op een “trauma” en het activeert direkt op orgaanniveau een “logische” verandering. Alzo is er een koppeling tussen wat er in de geest en het lichaam leeft.

M.a.w. als het onderbewuste kan zorgen voor een “ziekte”, dan kan het ook zorgen voor “genezing”. Het gaat hier niet over een schuldvraag, maar over hoe je zelf aan een oplossing werkt.

Meer lezen? Klik voor ‘Een beter plan’.