Het Claimspel: Hoe We Elkaars Energie Stelen en Wat We Eraan Kunnen Doen

In ons vorige blogbericht hebben we besproken hoe de hermetische principes ons kunnen helpen beter te begrijpen hoe het universum werkt en hoe we bewuster kunnen leven. Vandaag gaan we verder met een specifiek aspect dat voortkomt uit deze principes: het fenomeen van energie claimen in relaties en hoe kinderen deze gewoonte van hun ouders overnemen. Laten we deze denkfout verkennen en leren hoe we gezondere, meer harmonieuze relaties kunnen opbouwen.

Energie Claimspel in Romantische Relaties

In romantische relaties kunnen partners onbewust energie van elkaar proberen te claimen. Dit gebeurt omdat ze zich niet bewust zijn van hun eigen innerlijke bron van energie en in plaats daarvan afhankelijk worden van hun partner voor emotionele steun en bevestiging.

Voorbeeld 1: Bevestiging Zoeken

Een partner zoekt constant bevestiging en goedkeuring van de ander om zich geliefd en gewaardeerd te voelen. Dit kan leiden tot afhankelijkheid en onzekerheid.

Situatie: Jane vraagt haar partner Mark meerdere keren per dag of hij van haar houdt en zoekt constant naar complimenten.

Gevolg: Mark voelt zich onder druk gezet en uitgeput, terwijl Jane steeds meer bevestiging nodig heeft om zich goed te voelen.

Voorbeeld 2: Dominantie

Een partner probeert de ander te domineren of te controleren om zich krachtig en zeker te voelen. Dit kan leiden tot machtsstrijd en conflicten.

Situatie: Tom probeert altijd de beslissingen te nemen en geeft zijn partner Lisa weinig ruimte voor eigen mening of initiatief.

Gevolg: Lisa voelt zich onderdrukt en gefrustreerd, terwijl Tom zijn controlebehoefte steeds verder opvoert.

Oorzaken van Energie Claimspel

De neiging om energie te claimen komt vaak voort uit een gevoel van tekort of onzekerheid binnenin onszelf. Wanneer we vergeten dat we zelf al een bron van energie hebben, zoeken we externe bevestiging en controle om ons beter te voelen.

Gevolgen voor de Relatie

Dit energieclaimen kan leiden tot een vicieuze cirkel van afhankelijkheid, conflicten en een gevoel van ontevredenheid binnen de relatie. Beide partners kunnen zich uitgeput voelen, omdat ze constant proberen energie van elkaar te halen in plaats van hun eigen innerlijke bron te gebruiken.

Oplossingen: Terugkeren naar de Innerlijke Bron

Om deze dynamiek te doorbreken en een gezonde, harmonieuze relatie op te bouwen, is het belangrijk dat beide partners zich bewust worden van hun eigen innerlijke energiebron en leren om zichzelf emotioneel en spiritueel te voeden. Hier zijn enkele stappen die kunnen helpen:

Zelfbewustzijn Ontwikkelen:

Beide partners moeten zich bewust worden van hun eigen neiging om energie te claimen en erkennen hoe dit de relatie beïnvloedt.

Holistische Hypnose en Zelfreflectie:

Door regelmatig holistische hypnose te ondergaan en tijd te nemen voor zelfreflectie, kunnen beide partners de oorzaak van hun denkfouten ontdekken en deze herstellen vanaf het begin van hun leven. Dit helpt hen hun eigen innerlijke energie te cultiveren.

Open Communicatie:

Creëer een veilige ruimte voor open en eerlijke communicatie. Bespreek gevoelens, behoeften en grenzen zonder oordeel of kritiek.

Zelfzorg en Zelfliefde: Beide partners moeten leren om goed voor zichzelf te zorgen en zichzelf te waarderen. Dit kan betekenen dat ze tijd nemen voor hun eigen interesses en passies.

Wederzijds Respect: Erken en respecteer elkaars individualiteit. Een gezonde relatie bestaat uit twee complete individuen die elkaar aanvullen en versterken, in plaats van elkaar te domineren of afhankelijk te zijn.

Hoe Kinderen Gedrag en Denkfouten Overnemen

Kinderen zijn zeer gevoelig voor de dynamiek binnen hun gezin en nemen vaak onbewust de gedragingen en patronen over die ze bij hun ouders zien. Dit omvat ook hoe ze omgaan met energie en emotionele behoeften.

Observatie en Nabootsing

Kinderen leren door observatie en nabootsing. Ze kijken naar hun ouders als rolmodellen en nemen hun manieren van denken en handelen over. Als ouders de neiging hebben om energie te claimen van anderen, kunnen kinderen deze gewoonte overnemen en als normaal beschouwen.

Voorbeeld:

Als een kind ziet dat een ouder constant bevestiging zoekt of emotioneel afhankelijk is van de ander, kan het kind leren dat dit de manier is om zich geliefd en gewaardeerd te voelen.

Emotionele Dynamiek

De emotionele sfeer in huis heeft een grote invloed op kinderen. Als er een constante strijd om energie is, zoals door dominantie of manipulatie, leren kinderen deze patronen als standaard manieren om met anderen om te gaan.

Voorbeeld:

Een kind dat opgroeit in een huis waar een ouder de andere domineert, kan later in het leven dezelfde dominante of onderdanige rol aannemen in zijn eigen relaties.

Onbewuste Overdracht

Ouders geven onbewust hun eigen onzekerheden en manieren van energiebeheer door aan hun kinderen. Dit kan gebeuren door dagelijkse interacties en de algemene opvoedingsstijl.

Voorbeeld:

Een ouder die onbewust energie claimt door manipulatie, kan een kind leren dat manipulatie een normale manier is om behoeften vervuld te krijgen.

Doorbreken van de Cyclus

Het is mogelijk om deze cyclus te doorbreken door bewustwording en het aanleren van gezondere manieren om met energie en emotionele behoeften om te gaan. Hier zijn enkele stappen die ouders en opvoeders kunnen nemen:

Zelfbewustzijn Ontwikkelen:

Ouders moeten zich bewust worden van hun eigen gedragingen en patronen. Door te erkennen hoe ze zelf energie claimen, kunnen ze beginnen met het veranderen van deze gewoontes.

Gezonde Voorbeelden Stellen:

Ouders kunnen hun kinderen leren hoe ze hun eigen innerlijke energiebron kunnen cultiveren door zelf gezonde gewoontes voor te leven. Dit omvat zelfzorg, holistische hypnose, open communicatie en respect voor de individualiteit van anderen.

Emotionele Educatie:

Leer kinderen hoe ze op een gezonde manier met hun emoties en behoeften kunnen omgaan. Dit kan door middel van emotionele intelligentie, zoals het herkennen van hun eigen gevoelens, het uiten van hun behoeften op een respectvolle manier, en het ontwikkelen van zelfwaardering.

Positieve Interacties:

Creëer een thuisomgeving waar positieve en wederzijds versterkende interacties de norm zijn. Moedig kinderen aan om hun eigen interesses en passies te volgen, en leer hen dat ze al de energie en waarde in zichzelf hebben.

Opleiding en Ondersteuning:

Ouders kunnen profiteren van cursussen of begeleiding op het gebied van emotionele intelligentie en bewust ouderschap, om beter voorbereid te zijn op het creëren van een gezonde dynamiek in huis.

Conclusie

Kinderen leren vaak onbewust van hun ouders hoe ze omgaan met energie en emotionele behoeften. Dit kan leiden tot het overnemen van denkfouten en ongezonde patronen. Door bewustwording en het stellen van gezonde voorbeelden, kunnen ouders helpen deze cyclus te doorbreken en hun kinderen te leren hoe ze hun eigen innerlijke energiebron kunnen cultiveren. Dit leidt niet alleen tot gezondere relaties, maar ook tot een vervullender en harmonieuzer leven voor zowel ouders als kinderen.

Verandering hoeft niet altijd moeilijk te zijn; het kan een vreugdevol proces zijn van herontdekking en innerlijke groei. Door te leren surfen op de natuurwetten en deze inzichten toe te passen in ons dagelijks leven, kunnen we een bewuste en liefdevolle samenleving creëren waarin iedereen zijn ware potentieel kan bereiken.

Wordt het leven bepaald door toeval?

De Hermetische Principes: Oude Wijsheden voor het Moderne Leven

De Hermetische principes zijn oude wijsheden die inzicht geven in hoe het universum en ons leven werken. Deze principes, hoewel eeuwenoud, zijn nog steeds van toepassing en kunnen ons helpen beter te begrijpen hoe alles met elkaar verbonden is. Hier bespreken we elk principe met een praktisch voorbeeld, zodat je kunt zien hoe deze principes elke dag actief zijn en invloed hebben op ons leven.

1. Het Principe van Mentalisme

“Alles is geest. Het universum is mentaal.”

Dit principe stelt dat alles begint in de geest. Onze gedachten creëren onze werkelijkheid.

Praktisch voorbeeld: Stel je voor dat je een nieuwe baan wilt. Je begint met het idee dat je een bepaalde functie wilt vervullen. Je denkt na over wat je wilt doen, visualiseert jezelf in die rol, en begint je voor te bereiden door vaardigheden te leren en te netwerken. Uiteindelijk leidt deze mentale focus en voorbereiding tot een sollicitatiegesprek en, hopelijk, een baan. Dit laat zien hoe een gedachte leidt tot een tastbare realiteit.

2. Het Principe van Overeenstemming

“Zo boven, zo beneden; zo binnen, zo buiten.”

Dit principe zegt dat wat er op één niveau gebeurt, ook op andere niveaus gebeurt. Er is een overeenkomst tussen het grote en het kleine.

Praktisch voorbeeld: Kijk naar een stad en een enkel gebouw binnen die stad. De structuur en organisatie van een stad (wegen, wijken, voorzieningen) weerspiegelen zich in de structuur van een gebouw (gangen, kamers, faciliteiten). Op dezelfde manier kun je patronen in je persoonlijke leven zien die zich herhalen in grotere sociale structuren. Wat in je innerlijke wereld (gedachten en gevoelens) gebeurt, heeft invloed op je uiterlijke wereld (je omgeving en ervaringen).

3. Het Principe van Trilling

“Niets rust; alles beweegt; alles vibreert.”

Alles in het universum is in beweging en trilt, zelfs dingen die stil lijken te staan.

Praktisch voorbeeld: Denk aan muziek. Een muzieknoot ontstaat door de trillingen van een instrument. Verander de snelheid van de trillingen en de toonhoogte verandert. Op dezelfde manier zijn onze emoties en gedachten trillingen die verschillende frequenties hebben. Positieve gedachten en emoties hebben een hogere trilling, terwijl negatieve gedachten en emoties een lagere trilling hebben. Je kunt je stemming veranderen door je te richten op positieve gedachten en activiteiten.

Emotionele heling: Ieder emotioneel pijnpunt wil ook geheeld worden. Door deze trillingen trek je meer van hetzelfde aan, waardoor je de kans krijgt om deze pijn te begrijpen en te helen. Dit maakt ons leven interessant en dynamisch, omdat we hierdoor kunnen groeien en sterker kunnen worden. Er is geen toeval meer; we trekken dingen aan die ons helpen te groeien en duwen zaken weg die niet langer bij ons passen.

4. Het Principe van Polariteit

“Alles is dubbel; alles heeft twee polen; alles heeft zijn paar van tegengestelden.”

Dit principe stelt dat alles twee kanten heeft, zoals warm en koud, licht en donker.

Praktisch voorbeeld: Neem de emotie van liefde en haat. Deze emoties lijken heel verschillend, maar ze zijn eigenlijk extremen van hetzelfde spectrum. Wanneer je boos bent op iemand van wie je houdt, kan die boosheid omslaan in liefde zodra je je realiseert waarom je geeft om die persoon. Begrijpen dat tegengestelden verbonden zijn, helpt ons balans te vinden in ons leven.

5. Het Principe van Ritme

“Alles stroomt, uit en in; alles heeft zijn getijden.”

Dit principe stelt dat er een natuurlijke beweging heen en weer is in alles.

Praktisch voorbeeld: Kijk naar de seizoenen. De natuur gaat door een cyclus van lente, zomer, herfst en winter. Elk seizoen heeft zijn eigen ritme en brengt verandering. In ons leven ervaren we ook ritmes, zoals tijden van groei en tijden van rust. Door deze ritmes te herkennen, kunnen we beter omgaan met veranderingen en ze zien als natuurlijke delen van ons leven.

6. Het Principe van Oorzaak en Gevolg

“Elke oorzaak heeft zijn gevolg; elk gevolg heeft zijn oorzaak.”

Niets gebeurt zomaar; alles heeft een oorzaak en leidt tot een gevolg.

Praktisch voorbeeld: Stel je voor dat je hard werkt aan een project. De oorzaak is je inzet en inspanning, en het gevolg is het succes van het project. Dit principe helpt ons te begrijpen dat onze acties gevolgen hebben, en dat we de macht hebben om positieve veranderingen te maken door bewuste keuzes te maken.

7. Het Principe van Geslacht

“Geslacht is in alles; alles heeft zijn mannelijke en vrouwelijke principes.”

Dit principe gaat over de balans tussen mannelijke en vrouwelijke energieën in alles.

Praktisch voorbeeld: In creativiteit zie je beide energieën werken. De mannelijke energie is gericht, actief en doelgericht (zoals het starten van een project), terwijl de vrouwelijke energie ontvankelijk, intuïtief en verzorgend is (zoals het laten groeien en ontwikkelen van het project). Beide energieën zijn nodig voor een gebalanceerd en succesvol creatief proces.

Geen Toeval

Deze principes laten zien dat er geen toeval is. Alles wat gebeurt, heeft een reden en volgt deze universele wetten. Door de hermetische principes te begrijpen en toe te passen, kun je meer grip krijgen op je leven en zien hoe alles met elkaar verbonden is. Dit bewustzijn helpt je om meer in harmonie te leven en te beseffen dat elke gebeurtenis, groot of klein, deel uitmaakt van een groter geheel. Ons leven wordt interessant en betekenisvol doordat we constant kansen krijgen om te groeien en te helen, aangetrokken door de trillingen van onze eigen gedachten en emoties. Hierdoor ervaren we geen toeval meer, maar een voortdurende stroom van ervaringen die ons vormen en versterken.

De Natuurwetten en Persoonlijke Ontwikkeling: Leren Surfen op de Golven van het Leven

Het begrip van natuurwetten en hoe deze ons leven beïnvloeden, kan ons helpen bewuster te leven en de gebeurtenissen in ons leven beter te begrijpen. Dit concept kan ook worden toegepast op de psychologische en emotionele ontwikkeling van een mens. Hier gaan we dieper in op de ideeën van natuurwetten en ontwikkelingscycli, zoals beschreven door een Zwitserse psychiater, en hoe deze zich kunnen manifesteren in ons leven.

Natuurwetten en Bewust Leven

De natuurwetten, zoals beschreven in de hermetische principes, bieden een kader voor het begrijpen van de universele krachten die ons leven vormgeven. Wanneer we deze wetten begrijpen en toepassen, kunnen we “leren surfen op de natuurwetten.” Dit betekent dat we in harmonie met deze krachten kunnen leven, waardoor we bewuster en effectiever kunnen handelen.

Bijvoorbeeld, door het Principe van Mentalisme te begrijpen, realiseren we ons hoe onze gedachten onze werkelijkheid creëren. Dit bewustzijn stelt ons in staat om onze gedachten en intenties te richten op positieve uitkomsten.

Ontwikkelingscycli en Psychologische Groei

De Zwitserse psychiater Carl Jung beschreef verschillende stadia van ontwikkeling van kind naar volwassene. Volgens Jung en andere ontwikkelingspsychologen doorlopen mensen verschillende cycli of stadia tijdens hun groei en ontwikkeling. Elke cyclus vertegenwoordigt een specifieke fase van emotionele en psychologische groei.

Voorbeeld van een ontwikkelingscyclus:

  1. Kindertijd: Dit is de fase van basisvertrouwen en veiligheid. Hier leren kinderen te vertrouwen op hun verzorgers en hun omgeving.
  2. Adolescentie: In deze fase ontdekken jongeren hun identiteit en onafhankelijkheid. Ze verkennen wie ze zijn en wat ze willen worden.
  3. Volwassenheid: Deze fase richt zich op zelfverwezenlijking en het vinden van betekenis in werk, relaties en persoonlijke doelen.

Er is nog iemand die baanbrekend werk heeft verricht. Die man staat bekend om het beschrijven van verschillende ontwikkelingsstadia; Jean Piaget. Piaget was een Zwitserse psycholoog en epistemoloog die beroemd werd door zijn theorie over cognitieve ontwikkeling bij kinderen. Zijn theorie omvat vier hoofdfasen van cognitieve ontwikkeling:

  1. Sensomotorische fase (geboorte tot ongeveer 2 jaar): In deze fase ontwikkelen kinderen hun zintuiglijke ervaringen en motorische vaardigheden. Ze leren door directe interactie met hun omgeving.
  2. Preoperationele fase (ongeveer 2 tot 7 jaar): Kinderen in deze fase ontwikkelen taalvaardigheden en beginnen symbolisch te denken, maar hun denken is nog niet logisch en blijft egocentrisch.
  3. Concreet-operationele fase (ongeveer 7 tot 11 jaar): Kinderen beginnen logisch te denken over concrete gebeurtenissen. Ze ontwikkelen het begrip van conservatie en kunnen classificeren en seriëren.
  4. Formeel-operationele fase (ongeveer 12 jaar en ouder): In deze fase ontwikkelen jongeren het vermogen om abstract en hypothetisch te denken. Ze kunnen deductief redeneren en plannen maken voor de toekomst.

Piaget’s werk heeft een grote invloed gehad op onderwijs en ontwikkelingspsychologie en blijft een belangrijk referentiepunt in de studie van cognitieve ontwikkeling bij kinderen.

Onvoltooide Ontwikkelingscycli en Kans op Heling

Soms kan een persoon een bepaalde ontwikkelingscyclus niet volledig afronden, bijvoorbeeld door trauma of andere verstoringen. Dit kan leiden tot emotionele of psychologische problemen die later in het leven weer opduiken. Echter, de menselijke geest heeft een natuurlijk vermogen om te helen en te groeien. Dit betekent dat zelfs als een cyclus niet is voltooid, we later in het leven nog kansen krijgen om deze naar harmonie te brengen.

Praktisch voorbeeld: Stel dat iemand in zijn kindertijd een gebrek aan basisvertrouwen heeft ontwikkeld door een onveilige thuissituatie. Dit kan later in het leven leiden tot moeilijkheden in relaties en een laag zelfbeeld. Echter, door bewustwording en therapie kan deze persoon werken aan het herstellen van dat basisvertrouwen, waardoor ze uiteindelijk gezondere en meer bevredigende relaties kunnen opbouwen.

De Zelfhelende Kracht van Ontwikkelingscycli

Ontwikkelingscycli willen zichzelf altijd helen. Dit komt overeen met het principe van trilling en ritme in de hermetische filosofie. De cycli van het leven bewegen heen en weer, en elke fase heeft zijn eigen natuurlijke ritme van groei en herstel. Wanneer we ons bewust worden van deze cycli en de onderliggende natuurwetten, kunnen we actiever deelnemen aan ons eigen helingsproces.

Conclusie: Geen Toeval, Maar Bewuste Groei

Door te begrijpen hoe natuurwetten en ontwikkelingscycli werken, kunnen we bewuster omgaan met de uitdagingen en kansen in ons leven. Er is geen toeval; de gebeurtenissen in ons leven zijn onderdeel van een groter patroon van groei en heling. Door deze patronen te herkennen en te accepteren, kunnen we ons leven in harmonie brengen en ons potentieel ten volle benutten. Leren surfen op de natuurwetten betekent dat we de golven van het leven accepteren en gebruiken om ons naar een hoger niveau van bewustzijn en welzijn te brengen.

Verandering als Positieve Ervaring

Verandering hoeft niet altijd moeilijk of pijnlijk te zijn. Het kan ook een bron van vreugde en opwinding zijn. Het proces van groei en verandering kan leuk en verrijkend zijn. Hier zijn een paar manieren waarop verandering positief kan zijn:

  • Nieuwe ervaringen en avonturen: Verandering brengt nieuwe kansen en avonturen met zich mee. Dit kan spannend en stimulerend zijn, zoals het verkennen van een nieuwe hobby of het maken van nieuwe vrienden.
  • Persoonlijke groei: Verandering dwingt ons om nieuwe vaardigheden te leren en ons aan te passen. Dit kan leiden tot persoonlijke groei en een groter gevoel van eigenwaarde.
  • Verbeterde relaties: Door veranderingen in ons leven kunnen we onze relaties verdiepen en verbeteren. Dit kan door het ontwikkelen van betere communicatievaardigheden of door het leren van meer empathie en begrip.

Door deze inzichten te omarmen, kunnen we ons leven niet alleen beter begrijpen en navigeren, maar ook met meer vreugde en vervulling ervaren. Verandering is een natuurlijk onderdeel van het leven, en door het te zien als een kans voor groei en nieuwe mogelijkheden, kunnen we elk moment benutten om ons leven positief te transformeren.

De Toekomst van Gezondheidszorg: Hoe Bacteriofagen Ons Kunnen Helpen Tegen Antibioticaresistentie

In een wereld waar antibiotica niet meer altijd werken, staan we voor een groeiende gezondheidscrisis. Gelukkig is er een oude, maar veelbelovende oplossing die nieuw leven wordt ingeblazen: bacteriofagen. Wat zijn bacteriofagen, en hoe kunnen ze ons helpen? Laten we dit ontdekken.

Wat zijn Bacteriofagen?

Bacteriofagen, of simpelweg fagen, zijn virussen die bacteriën infecteren en vernietigen. Stel je voor dat ze als kleine soldaten zijn, specifiek getraind om alleen de vijandige bacteriën aan te vallen. Dit betekent dat ze schadelijke bacteriën doden zonder de goede bacteriën in ons lichaam te beïnvloeden.

Het Probleem: Antibioticaresistentie

Antibiotica zijn jarenlang de go-to behandeling geweest voor bacteriële infecties. Maar door overmatig en onjuist gebruik zijn veel bacteriën resistent geworden tegen deze medicijnen. Dit betekent dat infecties die vroeger eenvoudig te behandelen waren, nu levensbedreigend kunnen zijn. Vooral in ziekenhuizen zien we vaak resistente bacteriën, ook wel ziekenhuisbacteriën genoemd, die moeilijk te bestrijden zijn.

Om een idee te geven…elk jaar sterven 35.000 mensen in Europa aan de gevolgen van antibioticaresistentie.  Voorspellingen maken gewag van 10 miljoen doden per jaar tegen 2050 wereldwijd (bron DE TIJD).  Dat is al geen klein bier meer.  Dit is enkel voor de mensen, dan spreken we nog niet over het dierenleed; maar daarover later meer.

De Oplossing: Bacteriofagen in Actie

Bacteriofagen kunnen een krachtig wapen zijn tegen deze resistente bacteriën. Hier zijn enkele voordelen van fagen:

Specifiek en Doelgericht:

  • Fagen vallen alleen specifieke bacteriën aan, wat betekent dat ze de goede bacteriën in ons lichaam ongemoeid laten. Dit helpt bij het behouden van een gezonde microbiële balans.

Vermindering van Antibioticagebruik:

  • Door fagen te gebruiken, kunnen we het gebruik van antibiotica terugschroeven. Dit helpt om verdere resistentie te voorkomen en houdt antibiotica effectief voor wanneer ze echt nodig zijn.

Natuurlijke Oplossing:

  • Fagen komen van nature voor in ons milieu en zelfs in ons lichaam. Dit maakt ze een natuurlijke en veilige optie voor bacteriële bestrijding.

Waar zit de echte expertise?

Eliava Institute in Tbilisi, Georgië: Een van de oudste en meest gerenommeerde onderzoeksinstellingen ter wereld die zich richt op fagetherapie. Het instituut heeft een lange geschiedenis van onderzoek en toepassing van bacteriofagen in de geneeskunde.

In België heeft het Militair Hospitaal Koningin Astrid in Neder-Over-Heembeek veel expertise. 

Waarom Gebruiken We Ze Niet Meer?

Hoewel bacteriofagen veelbelovend zijn, zijn er enkele obstakels:

Winstmodel van de Farmaceutische Industrie:

  • Antibiotica zijn gemakkelijk te patenteren en brengen veel geld op. Fagen zijn natuurlijke virussen en moeilijker te patenteren, wat betekent dat ze minder winstgevend zijn voor farmaceutische bedrijven.

Complexiteit en Regelgeving:

  • Het ontwikkelen van fagetherapieën vereist specifiek onderzoek en regelgeving. Dit proces is duur en tijdrovend, en er zijn nog geen duidelijke richtlijnen van regelgevende instanties zoals de FDA of EMA.

Gebrek aan Kennis en Acceptatie:

  • Veel artsen en patiënten zijn niet bekend met fagen en hun voordelen. Dit gebrek aan kennis maakt het moeilijk om ze in de praktijk te brengen.

Andere Voordelen van Fagen

Naast het bestrijden van antibioticaresistente bacteriën, hebben fagen nog andere voordelen:

Voedselveiligheid:

  • Fagen kunnen worden gebruikt om schadelijke bacteriën in voedsel te detecteren en te elimineren, waardoor voedselinfecties worden verminderd.

Landbouw:

  • Ze kunnen helpen bij het bestrijden van bacteriële infecties in gewassen en vee, wat leidt tot gezondere landbouwproducten.

Milieu:

  • Fagen kunnen worden gebruikt om bacteriële verontreinigingen in het milieu op te ruimen, wat bijdraagt aan een gezondere leefomgeving.

Tijd voor Verandering

Het is tijd dat we ons bewust worden van de kracht van bacteriofagen. Door meer onderzoek en bewustwording kunnen we deze natuurlijke virussen inzetten om een groot gezondheidsprobleem aan te pakken. Vraag je huisarts eens naar bacteriofagen en waarom we ze niet meer gebruiken. Samen kunnen we werken aan een gezondere toekomst, met minder afhankelijkheid van antibiotica en een beter beheer van bacteriële infecties.

Bacteriofagen zijn een veelbelovende oplossing in de strijd tegen antibioticaresistentie. Met de juiste aandacht en inzet kunnen we deze kleine, maar krachtige soldaten inzetten voor een gezondere wereld.

Homeopathie en Pyrogenium 200k

In de wereld van homeopathie wordt ook wel eens Pyrogenium 200k gebruikt, zoals men fagen zou kunnen inzetten.

Pyrogenium 200K is een homeopathisch middel dat vaak wordt gebruikt voor aandoeningen die geassocieerd worden met infecties en ontstekingen. Homeopathische middelen zoals Pyrogenium worden bereid volgens de principes van homeopathie, die gebaseerd zijn op het idee dat “het gelijke het gelijke geneest” en dat zeer verdunde stoffen het lichaam kunnen stimuleren om zichzelf te genezen.

Pyrogenium wordt gemaakt van rottend vlees, maar het wordt extreem verdund tot het punt waar er geen moleculen van de oorspronkelijke stof meer aanwezig zijn. In de homeopathie wordt aangenomen dat deze extreme verdunning nog steeds een geneeskrachtige werking heeft.

Potentie 200K:

De “200K” potentie betekent dat het middel 200 keer achtereenvolgens is verdund en geschud (een proces genaamd dynamiseren).

Gebruik van Pyrogenium

Indicaties:

Pyrogenium wordt in de homeopathie vaak gebruikt bij symptomen van infecties, koorts, sepsis, en wanneer de symptomen een sterk bedorven geur hebben.

Het wordt ook gebruikt bij symptomen van een algemene malaise of wanneer er een vermoeden is van een systemische infectie.

Hypnose en het gebruik van fagen

Omgaan met onzekerheid

Het gebruik van bacteriofagen is voor veel patiënten nieuw en onbekend, wat angst of scepsis kan veroorzaken. Hypnose kan helpen deze angsten te verminderen en het vertrouwen in de behandeling te vergroten. Dit kan leiden tot betere naleving van de behandelingsprotocollen.

Mindset

Hypnose kan worden gebruikt om positieve suggesties te geven over de effectiviteit van bacteriofagen, wat kan helpen de mindset van de patiënt te verbeteren en een gevoel van controle en hoop te bevorderen.

Beleven van het Genezingsproces:

Tijdens hypnosesessies kunnen patiënten worden begeleid om zich voor te stellen hoe de bacteriofagen de infectie aanpakken en hun lichaam genezen. Dit kan een krachtige invloed hebben op het fysieke herstelproces.

Sessie ter ondersteuning van het genezingsproces

“Terwijl je hier bent, begint je lichaam te herstellen en te genezen. Stel je voor dat er kleine, vriendelijke soldaten in je lichaam zijn, die klaar staan om je te helpen. Dit zijn de bacteriofagen, speciaal getraind om de schadelijke bacteriën aan te vallen en te vernietigen.”

Fagen in Actie:

Therapeut:

“Zie deze bacteriofagen als kleine, heldere lichtjes die door je lichaam bewegen. Ze weten precies waar de schadelijke bacteriën zich verbergen. Kijk hoe ze de bacteriën vinden, ze omarmen en ze vervolgens effectief vernietigen. Voel de kracht en precisie van deze fagen terwijl ze hun werk doen, je lichaam schoonmaken en je gezondheid herstellen.”

Versterking van het Immuunsysteem:

“Stel je nu voor dat je immuunsysteem sterker en sterker wordt. Zie hoe de fagen samenwerken met je immuuncellen, samen een onverslaanbaar team vormend dat elke schadelijke bacterie uitschakelt. Voel de energie en vitaliteit door je lichaam stromen terwijl dit krachtige leger je beschermt en geneest.”

Reductie van Angst en Bevordering van Vertrouwen:

“Terwijl je dit krachtige beeld in je geest houdt, voel je elke angst en zorgen wegsmelten. Je weet dat je lichaam hard aan het werk is om je te genezen. Vertrouw op dit proces en voel de kalmte en zekerheid dat je elke dag sterker en gezonder wordt.”

Afsluiting:

“Blijf nog even genieten van dit gevoel van rust en herstel. Neem langzaam weer contact met de ruimte om je heen. Beweeg je vingers en tenen, rek je voorzichtig uit, en wanneer je er klaar voor bent, open je langzaam je ogen. Voel je hernieuwd en versterkt, wetende dat je lichaam ondersteund wordt door deze krachtige helpers.”

Het verband begrijpen tussen hypoxie, vaatziekten en holistische hypnose

Inleiding

Hypoxie, of het gebrek aan voldoende zuurstof in weefsels, is een belangrijke factor in veel vaatziekten. Wanneer weefsels en organen niet genoeg zuurstof krijgen, kan dit leiden tot ernstige gezondheidsproblemen. Deze blog gaat in op verschillende vaatziekten veroorzaakt door hypoxie, de rol van het autonome zenuwstelsel (ANS) en hoe holistische hypnotherapie een therapeutische oplossing op lange termijn kan bieden.

Wat is hypoxie?

Hypoxie treedt op wanneer er een tekort aan zuurstof is in de weefsels. Dit kan verschillende oorzaken hebben, waaronder een beperkte bloedstroom, waardoor er niet genoeg zuurstof in de weefsels kan komen. Hypoxie is een rode draad in veel chronische aandoeningen zoals perifere arteriële aandoeningen (PAD), coronaire hartziekte (CAD), fibromyalgie, reumatoïde artritis en zelfs de ziekte van Alzheimer.

De rol van het autonome zenuwstelsel

Het autonome zenuwstelsel (ANS) is cruciaal voor het reguleren van de bloedstroom en zuurstoftoevoer door het hele lichaam. Het bepaalt welke delen van het lichaam meer of minder zuurstof krijgen op basis van onmiddellijke behoeften. Emotioneel trauma kan het ANS aanzienlijk beïnvloeden, wat kan leiden tot onevenwichtigheden die de zuurstofdistributie beïnvloeden. Chronische stress of trauma kan ervoor zorgen dat het ANS de bloedstroom naar bepaalde gebieden beperkt, waardoor aandoeningen die verband houden met hypoxie verergeren.

Aandoeningen gerelateerd aan hypoxie

Perifere arteriële aandoening (PAD):

PAD treedt op wanneer de slagaders die de ledematen van bloed voorzien vernauwen, waardoor de bloedstroom vermindert. Dit gebrek aan bloedstroom leidt tot hypoxie in de spieren, wat pijn en mogelijk ernstige weefselschade veroorzaakt.

Coronaire hartziekte (CAD):

CAD treedt op wanneer de kransslagaders die de hartspier van bloed voorzien geblokkeerd raken, waardoor zuurstofgebrek in het hartweefsel ontstaat. Dit kan leiden tot pijn op de borst en hartaanvallen.

Fibromyalgie:

Onderzoek toont aan dat fibromyalgiepatiënten aanzienlijke hypoxie in hun spieren ervaren, wat bijdraagt aan hun chronische pijn en vermoeidheid. Onderzoeken, zoals dat van Lund, Bengtsson en Thorborg in 1986, hebben dit zuurstoftekort bij fibromyalgiepatiënten aangetoond.

Reumatoïde artritis (RA):

RA is een auto-immuunziekte die leidt tot ontsteking en zuurstofgebrek in de gewrichten. Dit zuurstoftekort verergert de pijn en zwelling die gepaard gaan met RA.

Chronische pijn in de onderrug:

Aandoeningen zoals hernia’s kunnen chronische lage rugpijn veroorzaken door hypoxie in de rugspieren. Historische onderzoeken, zoals dat van Fassbender & Wegner in 1973, toonden een aanzienlijk zuurstoftekort aan in de rugspieren bij patiënten met rugpijn.

Ziekte van Alzheimer:

Opkomend onderzoek suggereert een verband tussen hypoxie en de ziekte van Alzheimer. Chronische aandoeningen zoals hypertensie en diabetes kunnen de bloedstroom belemmeren, wat leidt tot hypoxie in hersenweefsel. Dit draagt bij aan de neurodegeneratie bij de ziekte van Alzheimer.

Misvattingen over de behandeling van hypoxie bij vasculaire aandoeningen

Na de studies in 1973 door Fassbender & Wegner en in 1986 door Lund, Bengtsson en Thorborg, geloofde men aanvankelijk dat patiënten met hypoxiegerelateerde aandoeningen zoals fibromyalgie en chronische rugpijn eenvoudigweg meer zuurstof moesten krijgen. Het idee was om zuurstoftanks te gebruiken om meer zuurstof aan het lichaam toe te dienen, in de hoop de symptomen te verlichten.

Deze aanpak bleek echter al snel niet effectief te zijn. Het cruciale inzicht was dat het niet alleen gaat om de hoeveelheid beschikbare zuurstof, maar ook hoe het lichaam deze verdeelt. Het autonome zenuwstelsel (ANS) speelt een cruciale rol bij het bepalen waar en hoeveel zuurstof aan verschillende weefsels wordt geleverd. Emotionele trauma’s en stress kunnen het ANS verstoren, wat leidt tot een onevenwichtige bloedstroom en plaatselijke hypoxie.

Het aanpakken van deze onderliggende problemen door methoden zoals holistische hypnotherapie, die kan helpen bij het reguleren van het ANS door het oplossen van emotioneel trauma, heeft meer belofte getoond in het herstellen van de juiste zuurstofdistributie en het verbeteren van symptomen die geassocieerd worden met hypoxie-gerelateerde aandoeningen.

Holistische hypnotherapie als mogelijke oplossing

Holistische hypnotherapie biedt een veelbelovende aanpak om deze problemen aan te pakken door het ANS te helpen emotionele trauma’s te verwerken en te beheren. Door deze diepgewortelde emotionele problemen aan te pakken, kunnen we mogelijk de bloedstroom en zuurstoftoevoer naar weefsels verbeteren, waardoor de hypoxie die ten grondslag ligt aan zoveel aandoeningen wordt verlicht.

Eén methode, die bekend staat als “Flow of Life”, is erop gericht om de communicatie met het ANS te vergemakkelijken, waardoor het evenwicht wordt hersteld en de zuurstofverdeling door het lichaam wordt verbeterd. Hoewel er meer onderzoek nodig is, kan vroegtijdige interventie met holistische hypnotherapie ondersteuning bieden in de vroege stadia van aandoeningen zoals Alzheimer, waardoor de cognitieve achteruitgang mogelijk wordt vertraagd en het algehele welzijn verbetert.

Conclusie

Hypoxie speelt een cruciale rol in de ontwikkeling en progressie van verschillende vaatziekten en chronische aandoeningen. Door te begrijpen hoe zuurstoftekort verschillende delen van het lichaam beïnvloedt en de invloed van het autonome zenuwstelsel te herkennen, kunnen we nieuwe therapeutische wegen verkennen. Holistische hypnotherapie, door het aanpakken van emotioneel trauma en het helpen van het ANS bij het optimaliseren van de zuurstofdistributie, biedt een potentiële oplossing op lange termijn voor het beheren van hypoxie-gerelateerde aandoeningen.

Oproep tot Actie

Ben je een professionele hypnotherapeut of gezondheidscoach die geïnteresseerd is in het uitbreiden van je vaardigheden en het helpen van cliënten op een diepgaande manier? Doe mee aan ons trainingsprogramma en leer hoe holistische hypnotherapie vasculaire problemen gerelateerd aan hypoxie kan aanpakken. Samen kunnen we een verschil maken en de gezondheid en het leven van talloze mensen verbeteren. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over onze trainingsprogramma’s en begin je reis om een leider in holistische gezondheid te worden.

Door prioriteit te geven aan de gezondheid van hart en bloedvaten en holistische benaderingen te overwegen, kunnen we ervoor zorgen dat onze weefsels de zuurstof krijgen die ze nodig hebben om optimaal te functioneren, wat leidt tot een gezonder en actiever leven.